Serwis ekspresów do kawy Melitta IVITER SERWIS Warszawa
Loading...

Jesteśmy serwisem pogwarancyjnym. Nie działamy w ramach gwarancji. 

Kontakt telefoniczny do nas - 22 290 41 14Serwis Dzielna 7a: 789 307 785, Serwis Plac Konstytucji 5: 511 951 838
Darmowa diagnoza i wycena naprawy. Sprawdź nasze referencje: http://iviterserwis.pl/referencje-i-opinie

Jeśli nie mieszkasz w Warszawie możesz wysłać do nas sprzęt do naprawy. Szczegółowa instrukcja o tym jak tego dokonać: http://iviterserwis.pl/kontakt-i-adres-wysylki

Serwis ekspresów do kawy Melitta

Serwisujemy ekspresy do kawy niemieckiej marki Melitta. Oferujemy bezpłatna diagnozę i wycenę kosztów ewentualnej naprawy. W przypadku rezygnacji z działań serwisowych właściciel urządzenia nie ponosi żadnych kosztów. Zlecając naprawę ekspresu gwarantujemy, że doświadczony i wykwalifikowany zespół naszych serwisantów dołoży wszelkich starań aby naprawa przebiegała sprawnie i szybko. Przeprowadzamy zarówno drobne naprawy, jak i kompleksowe remonty oraz okresowe przeglądy. Przed opuszczeniem serwisu ekspresy poddajemy drobiazgowym testom. Na przeprowadzone działania serwisowe udzielamy gwarancji.

Historia tej marki ma swój początek w 1908 kiedy to Melitta Bentz, gospodyni domowa, wpada na nowatorski pomysł specjalnego kawowego filtra, zgłasza patent i rejestruje firmę w drezdeńskim rejestrze handlowym. Przez pierwsze lata swojej działalności firma doskonali produkcję filtrów oraz zajmuje się prażeniem i sprzedażą kawy. Tak jest do lat sześćdziesiątych, kiedy to w ofercie Melitty pojawiają się pierwsze elektryczne ekspresy.

W roku 1979 odbywa się premiera produkowanego do dzisiaj, mogącego zatem nosić miano legendarnego, przelewowego ekspresu Aromaboy.

W 1987 roku na rynku debiutuje Aroma Comfort, model z wyjmowaną płytą grzejną, automatycznym zatrzymywaniem procesu kapania i zewnętrznym wskaźnikiem poziomu wody.

W 1989 w ofercie Melitty pojawia się pierwszy ekspres z dzbankiem termicznym. Specjalna konstrukcja tłoczka pozwalała utrzymać kawę w odpowiednio wysokiej temperaturze, a przycisk Switch Plus wydłużał na żądanie proces jej parzenia.

W 1991 roku Melitta opracowała interwałowy system parzenia IBS – woda przygotowywana była w osobnym pojemniku i po osiągnięciu odpowiedniej temperatury jednorazowo przepływała przez kawę, dzięki czemu osiągnięto jakość zbliżoną do parzenia ręcznego.

W roku 1998 zostaje zrealizowany pomysł modułowego ekspresu przelewowego – modelu realizowanego w wielu kolorach z licznymi elementami osprzętu.

W roku 2001 wprowadzony zostaje model Single5 – nowością jest tutaj specjalny zawór gwarantujący idealną temperaturę kawy od pierwszej filiżanki.

W 2004 roku oferta firmy zostaje rozszerzona o BellaCrema i Caffeo – w pełni automatyczne ekspresy do kawy, a także ekspres kapsułkowy MyCup oraz model ekspresu z filtrem Look.

W roku 2008 wprowadzony zostaje do produkcji następca Caffeo – automatyczny Caffeo II.

W 2009 roku Mellita wprowadza na rynek automatyczne modele Caffeo Solo i Caffeo Lattea oraz ekspres do kawy z filtrem Look III.

W roku 2010 pojawia się automatyczny ekspres Caffeo CI oraz ekspres do kawy z filtrem Enjoy.

 

W ofercie firmy znajduje się zwykle od kilku do kilkanastu w pełni automatycznych ekspresów. Kilka aktualnych modeli wraz z krótką charakterystyką prezentujemy poniżej.

CAFFEO Barista T. Do najciekawszych funkcji i rozwiązań zaimplementowanych w tym modelu należą: 

  • IntenseAroma – alternatywny sposób parzenia kawy intensyfikujący smak bez konieczności zmiany ilości kawy i wody.
  • Pamięć „Moja Kawa” - możliwość zapamiętania do czterech indywidualnych ustawień parzenia kawy i wywołania ich poprzez wybór przydzielonej nazwy.
  • Funkcja One Touch – wybór jednego z zaprogramowanych rodzajów kawy za pomocą jednego przycisku.
  • Funkcja szybkiego i higienicznego czyszczenia obwodów zaparzania z możliwością automatycznego wywołania po każdej filiżance lub ręcznego wywołania w zależności od osobistych preferencji.
  • Funkcja oszczędzania energii – możliwość całkowitego wyłączenia urządzenia za pomocą 0-watowego przełącznika energii.

CAFFEO CI – model z możliwością jednoczesnego przygotowania dwóch filiżanek kawy.

  • Wyposażony został w dwukomorowy pojemnik na różnego rodzaju ziarna kawy, w celu łatwego przygotowania odpowiedniego rodzaju napoju.
  • Funkcja „Moja Kawa” pozwala na zapamiętanie osobistych preferencji i szybkie ich wywołanie w celu przygotowania odpowiednio zaprogramowanej, ulubionej kawy.
  • Filtr wody Melitta Claris gwarantuje właściwą czystość wody i odpowiedni smak kawy.
  • Model posiada także system zabezpieczający przed awarią z powodu odkładanego kamienia.

CAFFEO SOLO – kompaktowy ekspres wyposażony w funkcję parzenia wstępnego, w wyniku której jeszcze przed rozpoczęciem właściwego procesu, zmielona kawa zostaje zwilżona wodą w celu uwolnienia aromatu.

  • Regulacja stopnia zmielenia i mocy kawy pozwalające na bardziej wysmakowane parzenie.
  • Tryb podwójny – jednoczesna obsługa dwóch filiżanek.
  • Automatyczna informacja o konieczności przeprowadzenia procesu czyszczenia lub odkamieniania.
  • 0-watowy wyłącznik zasilania całkowicie odcinający pobór prądu z zachowaniem ustawień osobistych (model CAFFEO SOLO&milk).
  • Wymienna dysza wraz z systemem spieniającym mleko (model CAFFEO SOLO&milk).
  • Cappucinatore – specjalny spieniacz mleka z pokrętłem sterującym (w modelu CAFFEO SOLO & Perfect Milk).

CAFFEO Passione – kompaktowy ekspres z funkcją Aroma podnoszącą smak i aromat kawy.

  • Automatyczny spieniacz mleka wpływa na jakość i komfort przygotowania odpowiedniej kawy.
  • W trybie podwójnego kubka można przygotować w tym samym czasie dwie filiżanki napoju.
  • Programowalny tryb oszczędzania energii oraz 0-watowy wyłącznik mają wpływ na ekonomiczną pracę urządzenia.

Caffeo Passione OT – w tej wersji urządzenia znajdują się między innymi:

  • Funkcja One Touch – przygotowanie kawy za pomocą jednego przycisku.
  • 10 zaprogramowanych rodzajów kawy z łatwą i szybką obsługą.
  • Kolorowy wyświetlacz TFT zapewniający intuicyjną i prostą obsługę.
  • Wylotowy otwór All In-One umożliwia przygotowanie napoju bez przesuwania filiżanki.
  • Funkcja Easy Steam Cleaning (czyszczenie za pomocą pary) zapewnia utrzymanie obwodów urządzenia z zachowaniem zasad higieny i w czystości.

Caffeo Varianza CS to w pełni automatyczny ekspres, którego najważniejszą innowacją jest system pojedynczej porcji.

  • My Bean Select gwarantuje możliwość wyboru spośród różnych rodzajów ziaren kawy przy parzeniu każdej nowej filiżanki napoju.

CI Touch – do ciekawszych rozwiązań zastosowanych w tym modelu należą:

  • Włoski sposób parzenia – proces gwarantujący podanie składników według właściwej kolejności zgodnie z oryginalną recepturą.
  • Oddzielne dysze wylewki dla kawy, wody i mleka umożliwiają przygotowanie wszelkich rodzajów kawy bez konieczności przesuwania filiżanki.
  • Cichy i szybki młynek.
  • Funkcja czyszczenia i odkamieniania z czytelną obsługą komunikatów pojawiających się na wyświetlaczu.
  • System spieniania mleka z odłączanym pojemnikiem.
  • Technologia Filtra PRO AQUA zapewniająca odpowiedni smak napoju, jak również ograniczoną do minimum konieczność odkamieniania obwodów ekspresu.